Jos van den Berg | Haptonoom therapiepraktijk Breda

Mijn interesse voor het werk in de gezondheidszorg werd gewekt tijdens een stage in de psychiatrie, toen ik op het Cios (sportopleiding) zat. Daar kwam een man van middelbare leeftijd naar de fitness. Deze man heeft een uur lang alleen op een bankje gezeten, hij bewoog met zijn bovenlijf heen en weer, heeft geen woord gezegd en keek alleen maar naar de grond.

Ik dacht: “Hoe kan ik met deze man het beste contact maken? Hoe kan ik het beste aansluiten bij deze man? Hoe krijg ik hem weer in beweging en hoe kan ik hem ‘beter maken’?”

Op deze manier werk ik nog steeds; contact maken, aansluiten en mensen in beweging krijgen/ op weg helpen, zodat het weer beter gaat met hen.

Mijn kwaliteiten zijn: aansluiten bij mensen, contact maken en goed luisteren. Ik probeer altijd het beste in mensen boven te halen. Daarnaast ben ik enthousiast en allround en voel een passie voor mijn praktijk en werk.

Als haptotherapeut en psychomotorisch therapeut werk ik zowel met kinderen als volwassenen. Deze afwisseling vind ik erg leuk. Ik heb werkervaringen met kinderen en volwassenen in de psychiatrie, geriatrie, tbs kliniek, psychologenpraktijk en met mensen met een verstandelijke beperking.

Privé: ik ben samenwonend met mijn vriendin en we hebben een zoon van 6 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het lekker om te sporten. Ik tennis en fiets graag op de racefiets en mountainbike. Ook ben ik vaak op het strand te vinden.