Van kinds af aan ben ik sportminded! Niet voor niets ben ik naar het CIOS (sportopleiding) gegaan. Hier heb ik met (bijna) alle sporten kennisgemaakt en zelf beoefend.

Zelf was ik een (talentvolle) voetballer, maar helaas niet doorgebroken. Ik had regelmatig blessures omdat ik te snel weer op het veld stond of soms meerdere wedstrijden op een zaterdag speelde. Zelf wilde ik altijd graag voetballen, mijn coach “had mij nodig” en ik kon geen nee zeggen.

Met de kennis van nu, had ik hier toentertijd graag begeleiding in gekregen. Ook had het me kunnen helpen toen ik voor het eerst voelde dat er een trainer geen “vertrouwen” in mij had. Dan zou ik er vast op een andere manier mee om zijn gegaan.

Naast het beoefenen van teamsporten, ben ik ook bekend met individuele sporten. De afgelopen jaren heb ik de marathon van Rotterdam gelopen en heb ik een grote fietstocht in de Alpen gemaakt.

 

Met haptonomie en sport ga ik samen met jou alle facetten langs die jij als sporter tegenkomt. Het meest zal ik me richten op je gedachten en gevoelens, vóór, tijdens en na de wedstrijd en hoe jouw lichaamshouding, lichaamsbouw en lichaamsspanning is. Ook bij de omgang met je trainer, medespeler(s), tegenstander(s) en randzaken als materiaal en weersomstandigheden wordt stilgestaan.

Naast gesprekken, bied ik je vanuit mijn ervaring als hapto- en psychomotorische therapeut, (lichaamsgerichte) oefeningen aan, om je prestaties tijdens wedstrijden en of trainingen te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten.