Pmt moeder en kindPsychomotorische therapie en haptotherapie bij kinderen:
Bij kinderen maak ik veelal gebruik van de combinatie psychomotorische therapie en haptotherapie, zodat kinderen op een speelse wijze kunnen leren voelen en kunnen oefenen om iets op een andere manier op te lossen. Wanneer ik met kinderen werk, doe ik dit in het algemeen samen met de ouder/ ouders.

De meeste kinderen waarmee ik werk, hebben problemen met opkomen voor zichzelf omdat ze niet weerbaar genoeg zijn, of heel snel boos worden, niet lekker in hun vel zitten, bang zijn, niet kunnen samenwerken, weinig zelfvertrouwen hebben of verdrietig zijn.

Bij psychomotorische therapie worden allerlei bewegingsgerichte (sport en spel) oefeningen aangeboden om gedragsverandering tot stand te brengen, waardoor de (psychische) klacht vermindert of verdwijnt. De kracht zit hem in het doen/ ervaren in plaats van praten.

Mogelijke voorbeelden van oefeningen kunnen zijn: het kind moet er voor zorgen dat ik niet op zijn/ haar matje kom, boksen, voetballen (succeservaringen opdoen of een tegenslag incasseren), samen met de ouder een hut bouwen.